Intentionezi sa cumperi un set de ventuze cauciuc? Vrei sa le folosesti pentru masaj si pentru a scapa de problemele care nu iti dau pace? Inainte de a plasa comanda sau de a o aseza in cosul de cumparaturi, avem cateva sfaturi pentru tine. Acestea te vor ajuta sa-ti dai seama daca alegerea ta este cu adevarat potrivita.

Mai intai de toate, trebuie sa stii ca ventuzele de cauciuc sunt folosite inca din cele mai vechi timpuri, in special pentru tratarea unor afectiuni precum o circulatie sanguina deficitara. Insa, de pe vremea bunicii care obisnuia sa aplice ventuze cauciuc, au mai aparut alte modele, mai eficiente si mai usor de aplicat pe piele.

Si fiindca am gasit acest lucru interesant si intrigant, in acest material vorbim despre ventuze cauciucic. Insa nu oricum, ci in comparatie cu cele din silicon, ventuze pe care noi le gasim mai eficiente. Si iata de ce.

Diferente si asemanari intre un set de ventuze cauciuc si un set de ventuze silicon

Atat ventuzele din silicon, cat si cele din cauciuc se aplica pe pilea curata. Iar pentru ca sistemul de prindere si eficienta sa fie cu adevarat sporite, se recomanda folosirea uleiurilor esentiale. Vorbim in acest caz de arome placute din punct de vedere olfactiv, asa cum este lavanda sau iasomia. Insa, fiecare persoana are libertatea de a alege ce i se potriveste cu adevarat.

ventuze silicon

O alta asemanare consta in faptul ca ambele tipuri de ventuze se curata usor. Si chiar daca nu intentionezi sa instrainezi aceste accesorii, este recomandat sa le cureti bine, inainte de a le aplica a doua sau a treia oara. Acelasi lucru este valabil daca intentionati cumva sa va deschideti un salon. De foarte multe ori ventuzele pot duce la transmiterea unor boli de piele, daca nu sunt pefect igienizate dupa utilizare.

Cand vine vorba de un set ventuze cauciuc, ne aducem aminte de Medicina Chinezeasca, renumita pentru tehnicile de masaj si wellness. Pe cand, cele din silicon sunt ceva mai moderne, fiind o dovada de progres. Practic, le putem vedea ca pe o actualizare a celor confectionate din cauciuc. Dincolo de asta, ventuzele din silicon se pot aplica pe orice zona a pielii, fiind folosite pentru diverse afectiuni, inclusiv pentru celulita si riduri.

In schimb, ventuzele din cauciuc sunt adesea alegerea celor care au racit si sufera de dureri musculare, celor care se confrunta cu astm sau probleme stomacale. Pe cand cele din silicon au castigat tot mai mult teren si in afara domeniului medicinal, intreptandu-se mai mult catre estetic.

Refertitor la pret, nu putem spune ca ventuzele din cauciuc sunt mai ieftine, iar cele din silicon mai scumpe. Sau invers. Totul depinde de oferta pe care o gasiti. In orice caz, este recomandat sa apelati la magazine de profil, astfel incat sa puteti beneficia de produse de incredere, livrate la timp si eficiente.

In ceea ce priveste ventuzele, indiferent de natura lor, acestea nu trebuie imprumutate. Chiar daca este vorba de o sora sau de o persoana apropiata. Acestea se pastreaza asemeni ateti dentare.