ulei-esential-macadamia

Totul despre uleiul de macadamia

Pentru cei care nu stiau acest lucru, uleiul de macadamia are destul de multe beneficii asupra corpului uman. Acest ulei de macadamia este folosit de obicei in industria cosmetica, atunci cand vine vorba despre tratarea pielii uscate si a parului uscat.

Cum se obtine uleiul de macadamia

ulei-esential-macadamiaUleiul de macadamia se obtine din fructele arborelui cu acelasi nume, arbore care este originar din Australia. Cei mai multi dintre specialistii in ingrijirea corporala recomanda ultilizarea uleiului de macadamia pentru ingrijirea zilnica a pielii uscate si a parului uscat. Cel mai important avantaj al acestui ulei de macadamia este faptul ca are o cantitate destul de mare de acizi grasi mononesaturati, care sunt foarte benefici pentru ingrijirea corporala.

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba despre ulei de macadamia, este ca acesta previne imbatranirea pielii, astfel fiind recomandat in special celor care au pielea ridata sau cu vergeturi. Astfel ca, intr- un timp destul de scurt, cu ajutorul uleiului de macadamia, aceste persoane se pot bucura de o piele ferma si stralucitoare. Mai mult decat atat, uleiul de macadamia are un rol destul de complex asupra pielii corpului, acesta catifeland- o si hidratand- o intr- un timp destul de scurt.

Datorita faptului ca este un bun cicatrizant, uleiul de macadamia se poate folosi chiar si in cazul leziunilor usoare si ale iritatiilor, ajutandu- va sa scapati de acestea, de asemenea, intr- un timp foarte scurt. In ceea ce priveste pielea sensibila si care se poate deteriora din cauza razelor puternice ale Soarelui, uleiul de macadamia poate fi ingredientul principal care poate ajuta la protectia acesteia. Si nu in ultimul rand, trebuie mentionat chiar si faptul ca atunci cand este folosit pe suprafata pielii, acest ulei de macadamia poate ajuta la prevenirea unor boli de piele destul de des intalnite.

Ideal pentru par

Atunci cand vine vorba despre persoanele care prezinta par uscat, acestea trebuie sa stie ca uleiul de macadamia poate reprezenta solutia ideala pentru refacerea acestuia. Iar asta se datoreaza in special faptului ca acest ulei de macadamia nu este gras, astfel patrunzand foarte usor in pielea scalpului si intarind firul de par. Tot pentru intretinerea parului, uleiul de macadamia este folosit adesea in cosmetica, datorita proprietatilor sale de a ajuta la pastrarea culorii parului natural si chiar si la cea a parului vopsit. Iar atunci cand doriti sa va protejati sau sa va refaceti podoaba capilara, tratamentul pe baza de ulei de macadamia este foarte simplu de efectuat. Pentru asta nu trebuie decat sa aplicati de aproximativ doua ori pe saptamana o masca cu 30 de minute inainte sa va spalati pe cap si parul dumneavoastra va reveni la normal intr- un timp destul de scurt si fara prea multa bataie de cap.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *