Multor femei le este rusine sa vorbeasca partenerilor despre folosirea prezervativului in momentele intime. De asemenea, cred ca este numai responsabilitatea barbatilor de a avea prezervative la ei. Pentru ca, nu-i asa ca este mai usor sa mutam raspunderea pe umerii altuia? Exact in acest mod se creeaza basme despre sarcini care nu sunt chiar atat de dorite, despre relatii nesatisfacatoare sau de despre boli cu simptome dintre cele mai ciudate.

Cine ar trebui sa deschida subiectul prezervativului?

Stim cu totii, pentru ca am auzit de atatea ori vorbindu-se, de bolile cu transmitere sexuala si de faptul ca, de la an la an, tot mai multi oameni primesc diagnostice cumplite: sifilis, HIV, gonoree, HPV si lista este una extrem de lunga. Oare utilizarea prezervativului ar ajuta oamenii sa stea departe de aceste afectiuni care pot schimba viata cu 180°? Raspunsul este : DA! Cu siguranta! Prezervativul este solutia!

Sexologii sunt de parere ca ar exista o conexiune puternica intre comunicarea dintre parteneri in ceea ce priveste prezervativul si utilizarea sa propriu-zisa. Cine vine cu propunerea? Cine este cel care deschide subiectul si in ce moment? Raspunsul la aceste intrebari este simplu: cine este mai resposabil si mai matur din punct de vedere emotional, acela va deschide subiectul.

prezervative colorate aromate

Mai matur nu inseamna mai putin romantic. Sa vorbesti despre importanta prezervativului, despre boli sau despre mentinerea sanatatii este o dovada a afectiunii, a grijii si respectului nu numai fata de partener, dar fata de propria persoana.

Cum ar trebui deschis subiectul?

E nevoie de tact si de alte abilitati din sfera comunicarii atunci cand vine vorba de prezervativ. Nu poti „tranti” o discutie despre boli si sarcini atunci cand esti la cina cu partenerul sau sa spui ceva de genul: „hai sa mergem sa luam prezervative, ca vreau sa raman sanatoasa”. Nu suna prea bine, nu-i asa? Ideal ar fi sa discutati intr-un moment de apropiere emotionala si sa vorbiti sincer, si unul si altul, de rolul pe care il are prezervativul in relatia voastra.

Prezervativul si utilitatea sa

Vedeti care sunt beneficiile sale, de ce sa il folositi, cum, ce branduri exista, care sunt de calitate. Nu uitati ca sunt prezervative care au fost create special pentru sporirea placerii. Vorbesc de cele cu striatii, nervuri si alte „minunatii” de genul asta. Dar mai sunt si cele foarte colorate! Sunt acele prezervative rosii, albastre si negre care pot avea un anumit impact asupra „starii de spirit” din momentele speciale.

modele prezervative aromate

Prezervativele aromate au fost special concepute pentru sexul oral. Sunt ideale pentru „incendierea” atmosferei. Puteti folosi mai multe culori atunci cand „va jucati”. Indiferent de culoare, aroma, forma, prezervativul a fost facut sa va protejeze, sa aiba grija de voi si de sanatatea voastra. Asadar, nu asteptati niciodata ca celalalt sa deschida subiectul. Fa-o tu, atunci cand crezi ca este momentul potrivit. Insa, nu lasa sa treaca timpul prea mult!

Dragostea se vede in fapte

Cuvintele sunt magice, insa faptele creeaza basmul! Daca vrei ca al vostru sa dureze cat mai mult sau sa fie de calitate, atunci vei actiona! Cum? Aratandu-ti dragostea „in mod responsabil”. Nu poti sustine ca tii la cineva, daca nu tii cont de binele sau. Asadar, lasa rusinea la o parte sau jena sau ceea ce simti si vorbeste despre prezervativ. Arata-i partenerului ca tii la el, ca te gandesti la sanatatea sa, la viitorul sau si al vostru, ca un cuplu ce sunteti.

Responsabilitatea va apartine la amandoi insa, daca vezi ca el evita din anumite motive sa deschida subiectul, il poti intreba ce opinie are in privinta prezervativului si, daca iti va spune ca nu este de acord sau ca el considera ca nu ii vede sensul, poti sa ii ceri sa iti spune de ce are aceste pareri. Si, ii poti expune si propriile tale pareri legate de protectie si de preventie. Important este ca discutia voastra sa decurga intr-o atmosfera plina de respect si apreciere reciproca. Sa incercati sa va intelegeti unul pe altul, nevoile, dar si asteptarile pe care le aveti, este deosebit de important pentru relatia voastra.

Subiectul prezervativului nu este usor de atins, insa este necesar. A face sex este, intr-adevar, mult mai usor decat de a discuta despre el. Este mereu nevoie de responsabilitate si maturitate atunci cand se doresc relatii de calitate si autentice.