Cumpararea unui calculator este o sarcina descurajanta pentru multi oameni. Gama de optiuni hardware disponibile, impreuna cu imbunatatirile frecvente in tehnologie, va fac alegerea destul de dificila. Cu toate acestea, cu un pic de analiza si planificare, puteti cumpara un calculator sau un laptop care sa va satisfaca nevoile. Iata, in continuare, care sunt lucrurile pe care este bine sa le luati in considerare atunci cand cumparati un calculator.

Determinati modul in care veti folosi computerul. Scopul pentru care il cumparati trebuie sa determine daca doriti un computer sau laptop, precum si hardware-ul din interiorul acestuia, astfel incat sa poata sa fie eficient cand il veti folosi.

Daca aveti de gand sa folositi computerul pentru a juca jocuri video, cautati cel mai rapid procesor si cea mai mare memorie cu acces aleator (RAM), precum si un hard disk destul de mare, dar si o placa grafica de top. Unii jucatori aleg sa aiba 2 sau chiar 4 placi grafice, dar acest lucru necesita putere suplimentara pentru a alimenta computerul si aveti nevoie de sloturi de expansiune, care ar putea fi folosite pentru altceva.

Daca aveti de gand sa utilizati calculatorul pentru a edita fotografii digitale si clipuri video, va trebuie un hard disk de mare capacitate pentru a stoca toate imaginile digitale. Veti avea nevoie de un procesor rapid, un display mare si o placa grafica buna, dar nu aveti nevoie de o placa grafica la fel ca un gamer video. Daca doriti sa vizualizati imaginile pe televizor, va trebui sa va asigurati ca PC-ul dumneavoastra are conectori audio si video care se potrivesc cu cei ai televizorului.

Daca, insa, intentionati sa folositi calculatorul pentru a desfasura o afacere la domiciliu, veti avea nevoie de suficienta putere pentru a rula software-ul care va ajuta sa realizati sarcinile de zi cu zi. Veti avea nevoie de un procesor mai rapid numai daca aveti un numar mare de aplicatii software diferite, si o placa grafica de calitate numai daca aveti o afacere de design grafic. Un ecran mai mare va fi necesar doar daca lucrati cu grafica sau va petreceti multe ore in fata ecranului.