Multi studenti incep o facultate, dar putini o si termina. Totusi in fiecare an un numar foarte mare de studenti ies de pe bancile facultatilor pregatiti sa infrunte greutatile vietii.

Absolvire

Este perioada festivitatilor de absolvire, una dintre cele mai solicitante perioade a anului universitar atat pentru absolventi cat si pentru noi cei mai mici, cei care suntem alaturi de ei. E perioada emotiilor: terminarea studiilor, ultimele examene, licenta; e sfarsitul vietii studentesti. Gata cu sesiuniile lungi si obositoare, gata cu restantele dar gata si cu chefurile.

A venit si ziua in care studentii trebuie sa se prezinte in fata unui public numeros pentru a spune ultimele impresii despre facultate; e ziua festivitatii lor. Se imbraca in legendarele robe, isi pun toca pe cap si se aliniaza pe o scena ca in clasa I. E ziua lor, ei sunt in centrul atentiei.

Bucurie si tristete

Fete diferite, expresii diferite. Unii sunt bucurosi ca termina facultatea, altii plang de emotie sau tristete: „ Plang pentru ca imi va fi dor de anii acestia”, Dana absolventa a facultatii de Drept.

“Nu am de ce sa plang, sunt fericita ca am terminat si astept cu nerabdare sa lucrez”, Livia absolventa a Facultatii de Biologie.

Festivitatea incepe. Se aude doar vocea decanului strigand pentru ultima data catalogul: A,B,C,…,Z; toti sunt absolventi acum, profesorii nu-i mai numesc studenti, ci colegi. Le sunt inmanate diplomele si sunt declarati oficial absolventi, isi arunca tocile si se felicita. Inmaneaza cheia celor cu o generatie mai mica. In curand ei vor trece prin aceste emotii.

Astfel, in fiecare an o generatie termina facultatea, alta generatie o incepe.

Pentru absolventi.. Buna dimineata, viata!