Schimbarile – motiv de gelozie?

De la o vreme insa, incepe sa ti se para ca e cam schimbat. Parca nu-ti mai spune la fel de des ca te iubeste, parca nu-ti mai face surprize la fel de des si parca a inceput sa petreaca din ce in ce mai mult timp cu prietenii. Degeaba dezbati problema cu prietenele, degeaba incearca sa-ti spuna ca ti se pare, tu parca nu poti accepta decat faptul ca te insala, ca iti ascunde ceva. Si orice s-ar intampla, nu vrei decat sa demonstrezi ca ai dreptate.

Intre timp, ii impartasesti si lui banuielile tale, el neaga si ajungeti sa va certati. Si cum certurile devin din ce ii ce mai dese, el petrece din ce in ce mai putin timp cu tine si banuielile tale sunt din ce in ce mai mari. Nu mai ai liniste. Ii verifici mailul, mesajele, o suni chiar si pe mama lui. Si desi nu gasesti nimic, nu incetezi sa cauti. El devine ursuz, nu mai suporta si pleaca. Te lasa singura ca banuielile tale.

Cand gelozia devine excesiva…

Ramai singura si incepi sa plangi. Iti spui ca toti barbatii sunt niste nenorociti, te enervezi ca ai pierdut atata timp cu el si iarasi plangi. Il suni dar nu-ti raspunde. Ai vrea sa va impacati dar nu se mai poate.

Gelozia vine de nicaieri si ramane acolo sa te enerveze, sa te tulbure, sa nu-ti dea pace. Indiferent cum ai privi lucrurile, gelozia nu aduce nimic bun. Sau cel putin, gelozia excesiva nu aduce nimic bun. E bine sa fii un pic gelos, sa ii arati persoanei iubite ca nu e chiar de capul ei. Dar poti face lucrurile intr-o maniera glumeata, fara sa o pui pe fuga. Puteti glumi, din gluma ii poti spune cat de importanta e pentru tine, cat ai suferi daca nu ar mai fi langa tine. Nu trebuie sa insisti sau sa faci o tragedie din asta.

Daca ti se pare ca lucrurile nu mai sunt ca la inceput, nu trebuie sa te sperii.

E normal ca unele lucruri sa se schimbe. Acordati-va timp si mai ales timp separat. Chiar daca tu ai vrea sa fiti tot timpul impreuna, daca el are treaba sau iese cu baietii, nu trebuie sa-l controlezi din 5 in 5 minute, sau sa-l stresezi cu zeci de intrebari. Mai bine bucura-te de timpul asta si fa ceva cu prietenele tale, care cu siguranta ti-au dus dorul de cand cu noul iubit.

Lumea ta nu se invarte in jurul lui!

Cu siguranta exista o multime de alte lucruri de care te poti bucura singura sau cu prietenele. Daca insa continui sa crezi ca te insala, cauta dovezi. Dar incearca sa fii discreta. Nu il acuza daca nu ai decat banuieli. Daca nu gasesti nimic, renunta. Renunta ori la banuieli, ori la el, pentru ca nu e deloc normal sa traiesti intr-o relatie in care fiecare gest ti se pare suspect.