Din pacate multe dintre apartamentele noastre nu dispun de spatiu suficient pentru a le putea mobila dupa cum dorim. Dar daca utilizam cateva mici trucuri, un spatiu ingust, inghesuit va arata aerisit si chiar generos. Trebuie doar sa stim cum sa utilizam avantajele pe care spatiul le pune la dispozitie si sa ii ascundem cat mai bine defectele.

  • Masuta pentru televizor poate ocupa un spatiu generos din incapere mai ales daca vrem sa avem un televizor de dimensiuni generoase. Daca mai adaugam si spatiul destinat pentru DVD player sau sistemul home cinema atunci trebuie sa sacrificam din spatiul destinat altor obiecte de mobilier. O solutie este sa instalam televizorul direct pe perete. Noile modele de televizoare permit acest lucru iar in acest mod vom putea achizitiona o masuta mai mica pentru televizor sau putem renunta de tot la ea daca ne multumim doar cu televizorul. In acest mod vom castiga spatiu in camera iar televizorul va deveni un punct de focalizare in camera.
  • In orice casa trebuie sa existe o masa pentru cinele cu prietenii sau pentru ocazii festive. Dar pentru a imbina utilul cu placutul putem achizitiona o masa extensibila care in timpul zilei sa poata fi folosita drept birou in pentru ocazii festive, prin utilizarea tabliilor extensibile sa devina o masa in toata regula.
  • Foloseste cat mai multe rafturi pentru perete. Daca nu gasesti in magazinele de specialitate poti da comanda de piese de mobilier care sa ocupe cat mai mult spatiu din perete in mod vertical. In acest sistem de rafturi si dulapioare poti depozita orice doresti : haine, carti, cosmetice. Nu uita sa achizitionezi un pat cul ada. Acolo poti depozita lucrurile mai voluminoase cum ar fi paturile sau lenjeria de pat. In acest mod peretii sunt mai aerisiti si scapi de obiectele de mobilier grele din camera cum ar fi scrinurile sau comodele.
  • Alege un punct de focalizare in camera. Ochii urmaresc in mod natural acest punct iar daca stii unde sa-l pozitionezi spatiul va parea mai generos. Poti folosi orice incepand de la un tablou, o piesa de mobilier sau chiar o figura geometrica desenata pe un perete.
  • Si nu in ultimul rand culoarea camerei. Este un truc bine cunoscut pentru a da impresia de spatiu asa ca nu ezita sa apelezi la el. Culorile mai deschise sunt cele care reflecta lumina in timp ce cele mai inchise o absorb. Cu cat culoarea este mai deschisa si mai stralucitaore cu atat mai bine. Verdele deschis, cremul, bleu sau galbenul pai sunt cele mai recomandate culori.

Daca nu te-am convins si preferi un spatiu care sa para confortabil decat aerisit atunci.. si pentru tine avem un sfat. Culorile calde, in nuante medii sunt cele care fac spatiul sa para conforabil si calduros.

Movul deschis sau rosul inchis sunt cele mai indicate nuante. Insa in acest caz detaliile sunt cele care fac diferenta asa ca nu uita sa asortezi culoarea peretilor cu culoarea draperiilor sau cu cea a pernutelor decorative.