Deci vrei un set de roti diferite fata de cele care au venit pe masina ta atunci cand ai cumparat. Cand vine vorba de un aspect nou al partii de jos a masinii, nimic, nici macar un strat proaspat de vopsea, nu poate schimba si personaliza automobilul precum un nou set de jante. Dar cum aflam ce roti sunt potrivite pentru tine si cum te asiguri ca se vor potrivi pe masina ta? In fine, procesul de selectie atunci cand vine vorba de jante si anvelope, montarea poate fi mult mai complexa decat pare. Aici intervine ghidul cumparatorului.

Aliaj versus otel

Diferentele dintre jantele din aliaj de aluminiu si otel sunt extraordinare, insa in cele din urma tine de ceea ce-si doreste fiecare sofer pentru a determina care este cea mai buna alegere pentru masina lui. Vei incepe prin cunoasterea terminologiei de baza pentru partile componente si modul in care acestea toate lucreaza impreuna. Apoi, atunci cand lectiile mai avanseaza, vei deslusi i problema misterioasa a dimensionarii.

Suruburile

Modelul surubului este primul si cel mai fundamental aspect al montarii unei roti, cu exceptia cazului in care modelul surubului este corect, rotile nu se vor potrivi pur si simplu pe masina.

Componenta si constructie

Modurile in care sunt construite rotile afecteaza, de asemenea, modul de conducere in care sunt cel mai bine utilizate. Una extrem de usoara, de inalta performanta si in mod corespunzator si mai scumpa este roata forjata din aliaj greu, nu neaparat necesara unei masini de familie, dar o alegere excelenta pe pista.

Cosmetica rotilor

Finisajul cosmetic pe o janta face nu numai o mare diferenta la modul cum arata evident roata, dar, de asemenea, afecteaza si modul in care va trebui sa ai grija de volan pentru a o mentine in stare buna. Daca rotile pe care le cauti sunt vopsite, lustruite, prelucrate, hiper argintate sau cromate, cel mai bine ar fi sa te inarmezi cu cunostintele necesare despre ceea ce aceste finisaje reprezinta cu adevarat si cum trebuie ingrijite inainte de a le cumpara.

Este adevarat ca multi vanzatori de pneuri de renume vor fi la curent cu toate aceste informatii si vor putea face alegerile corecte pentru tine. Dar cum stii daca un vanzator este informat daca nu esti si tu? S-au vazut destule dezastre create de oameni care nu stiu sau, mai rau, nu le pasa despre montarea rotilor. Intotdeauna este cel mai indicat sa discuti lucruri ca offset sau dimensionare cu o autoritate de incredere in domeniu.