In 1900, diferentele dintre sexul frumos si sexul tare erau foarte bine marcate. Fiecare isi avea limitele, indatoririle si obligatiile foarte bine stabilite si fiecare si le asuma.

In 2011, aceste diferente isi pierd in cea mai mare parte contururile. Fie ca este vorba despre emanciparea femeilor, fie ca este vorba despre dorinta puternica de egalitate intre sexe, lucrurile s-au schimbat semnificativ.

La 1900, femeia se “pregatea”  in vederea casatoriei invatand sa fie ascultatoare, sa nu iasa din cuvantul sotului, sa gateasca, sa aiba grija de casa, de sot, de copii. Femeia anului 2011 este independenta, puternica, stapana pe sine, stie ce vrea si, mai ales, stie cum sa obtina ce vrea.

La 1900, femeia isi petrecea o mare parte din timp in bucatarie, inconjurata de aburi calzi si bucate mereu gustoase. In 2011, femeile nu mai petrec atat de mult timp in bucatarie. Fie ca nu le place, fie ca n-au timp, bucataria lor este rareori imbietoare datorita mirosului de…paine calda, sa zicem.

Bucataria obisnuia sa fie teritoriul exclusiv al femeilor, astazi insa, bucataria este un fel de “emblema” personala. Imaginea “gospodinei” este reflectata nu prin gustul mancarurilor, ci prin gustul alegerii mobilierului.

Cu toate ca poate nu se mai gateste la fel de mult ca inainte, mobilierul si functionalitatea bucatariei au devenit extrem de importante. Si pentru ca orice „gospodina adevarata” trebuie sa fie in pas cu moda, iata ultimul trend in materie de design pentru bucatarie : corai, oranj sau rosu aprins.

De ce aceste culori atat de “tari”? Pentru ca e timpul sa iesi din bucataria ta cu design clasic, care “nu se demodeaza niciodata” si sa intri intr-o bucatarie in care chiar sa-ti placa sa stai, sa te invioreze si cu care se te mandresti!

Nu iti imagina insa un tablou pe al carui fundal corai sunt aruncate cateva pete negre. Avand in vedere ca ai de-a face cu niste culori puternice, trebuie sa le “imblanzesti” putin.

  • Incearca, spre exemplu, alb pentru pereti si una dintre culorile de mai sus pentru mobilier, sau doar pentru o parte din mobilier. Sau opteaza pentru o varianta mai stearsa a culorii pentru mobilier si o varianta aprinsa pentru blatul de bucatarie.
  • Nu pierde din vedere nici faptul ca bejul se asorteaza de minune cu oricare dintre cele trei culori. Astfel ca tot ce-ti ramane de facut este sa descoperi combinatia care iti place cel mai mult.
  • Poti alege ca mobilierul sa fie bej, iar blatul oranj sau invers; masa, electrocasnicele pot fi gri si mobilierul corai sau rosu aprins.
  • De asemenea, poti alege ca un corp sa fie oranj si masa cu scaunele gri; un dulap sa fie rosu aprins si celelalte corpuri, peretii, masa sa fie maro mahon sau crem. Astfel de combinatii sunt intodeauna de admirat.

Da viata bucatariei tale adaugand accesorii moderne, care sa anime spatiul. Poate niste scaune negre cu un design aparte sau poate un corp de iluminat care sa atraga priviri admirative; sau, de ce nu, un suport de vinuri special.

  1. Pentru o bucatarie gri, cu o parte din mobilier rosu, alege micile accesorii tot rosii: suportul pentru paine, solnitele, toasterul, cantarul de alimente, suportul pentru servetele, ceasul, filtrul de cafea, tocatorul, orice este la vedere.
  2. Daca mobilierul este tot colorat oranj, alege accesoriile in culori mai pale: crem, bej, alb.

Foarte important, nu uita de plante! Fie ca e vorba despre plante in ghiveci sau doar de o vaza cu flori, aceste detalii vor da cu siguranta un aer aparte incaperii! Ghiveciul trebuie sa fie, si el, colorat in ton cu restul decorului.

Alege aceste nuante pentru bucataria ta si cu siguranta caldura acestora iti va incalzi sufletul!