Nu, chiar deloc. Aceste exercitii sunt sigure si lipsite de efecte secundare daca sunt efectuate in mod corect.

Daca iti incalzesti penisul in prealabil si daca nu il fortezi prea mult, atunci nu ai nici un motiv de ingrijorare. In plus, pe masura ce exersezi si prinzi putina experienta, este chiar posibil sa poti efectua aceste exercitii fara incalzire.

In schimb, daca nu urmezi recomandarile primite, ar putea aparea unele efecte secundare negative:

  • -Punctele rosii: daca faci aceste exercitii in mod regulat, ai putea sa vezi puncte rosii in mod regulat care iti apar pe piele ca rezultat al ruperii unor vase capilare mici. Acesta nu este un efect secundar care ar trebui sa te ingrijoreze, dar, pentru a le evita, iti recomandam sesiuni foarte gradate. In acest mod, le permitem vaselor capilare sa isi mareasca dimensiunile putin cate putin si sa se adapteze.
  • -Efectul de gogoasa: este un efect secundar foarte comun, care apare langa glandul penisului. Uneori, acesta se umfla putin si apare o gogoasa  si este doar un efect temporar, dar dispare in doar cateva ore. In orice caz, pentru a evita acest lucru, este necesar sa efectuezi exercitiul pana la capatul glandului, pentru ca tot sangele sa circule de la un capat la altul. Daca opresti exercitiul in mijlocul penisului, sangele ramane stagnant in acelasi loc si astfel apare efectul de gogoasa.
  • -Unele cicatrici pot aparea: Nici acestea nu sunt un simptom care sa te sperie, dar sunt un semn ca organul iti creste in dimensiuni. Daca vrei sa eviti aparitia acestora, poti folosi un produs hidratant, pentru a iti face pielea organului sa fie mai supla.

exercitii-kegel-marire-penis

Exercitiile Jelqing si exercitiile Kegel

Dupa cum s-ar putea sa stii, exercitiile Kegel sunt exercitii musculare ale perineului. Acestea sunt contractii care fac ca mai mult sange sa ajunga la penis. Este acea contractie care apare atunci cand intrerupem jetul in timpul urinarii.

Ei bine, aceste doua tipuri de exercitii se complimenteaza intre ele. Inainte de efectuarea oricarui exercitiu jelq, trebuie efectuata o contractie Kegel pentru a trimite mai mult sange in penis. Dupa trimiterea acelei cantitati de sange in penis, captam acel sange cu prinsoarea OK.

Exercitiile Jelqing si intinderile

Exercitiile Jelqing si intinderile sunt, de asemenea, doua exercitii complementare. Atunci cand efectuam un exercitiu Jelqing, efectuam de asemenea o intindere in fata a ligamentelor din penis. Totusi, este un lucru necesar sa iei o pauza de cateva zile de la exercitiile Jelqing si sa le dedic doar intinderilor, pentru a castiga mai mult in lungime.

In acst mod, ne asiguram ca penisul nu se obisnuieste in aceeasi rutina. O zi de intinderi poate lua penisul prin surprindere si il poate face sa creasca mai mult.

Exercitiile Jelqing si pompele de vid

Pompele cu vid nu sunt indeajuns pentru a iti face penisul sa creasca in dimensiuni, dar ele pot fi folosite inainte si dupa efectuarea exercitiilor Jelqing.

Inainte de Jelqing, pentru a aduce mai mult sange in penis si a il pregati pentru exercitii.

Dupa efectuarea exercitiilor Jelqing, pentru a duce penisul la limita. Dupa efectuarea exercitiilor, corpii cavernosi ai penisului sunt la capacitatea lor maxima de a retine sangele. Cateva minute cu o pompa de vid dupa aceste exercitii va face penisul sa creasca si mai mult.