Multi dintre proaspetii parinti cumpara detergenti speciali pentru a spala hainutele bebelusului. Este acest lucru necesar? Ce mai probabil nu. Tipul de detergent cumparat depinde de regula de preferintele personale ale parintilor, de ratiuni financiare, de istoricul alergenic al familiei si de reactiile pielii bebelusului dupa ce soseste acasa din maternitate.

Detergentii speciali pentru bebelusi, despre care se spune ca sunt anume creati pentru pielea sensibila a acestora, sunt de regula neparfumati si au mai putine ingrediente susceptibile ca ar putea sa irite pielea bebelusului.

Unii parinti considera ca acest tip de detergenti nu sunt atat de eficienti la scoaterea unor pete dificile, de aceea e necesara o tratare anterioara spalarii pentru hainele foarte murdare.

Avantajul detergentilor neparfumati

Mai puteti lua in considerare si detergentii fara parfum care nu sunt special creati pentru bebelusi. Daca aveti probleme la curatarea hainelor cand folositi detergentii speciali pentru bebe, acest tip de detergenti neparfumati ar putea fi o alternativa.

Un alt avantaj al detergentilor neparfumati obisnuiti este ca pot fi folositi pentru intreaga familie, nefiind necesara schimbarea detergentului la fiecare spalare. Daca preferati ca hainele spalate sa aiba un miros parfumat, probabil ca nu veti fi multumiti cu acest tip de detergent.

Daca in familie exista cazuri de sensibilitate cutanata sau alergii la parfumuri sau detergenti, puteti opta din start pentru un detergent special pentru bebelus.

Exista, de asemenea, varianta de a folosi din start un detergent obisnuit, parfumat pentru hainutele bebelusului, daca acesta nu are probleme legate de piele sau alergii. Daca optati pentru aceasta varianta, verificati atent pielea bebelusului, pentru a fi siguri ca nu apar eczeme sau zone rosii, si consultati pediatrul daca aveti neclaritati privind reactia pielii bebelusului la detergentii folositi.