New in design interior: in materie de canapele pentru living, alegeti-le pe cele colorate!

In general ne axam pe culori neutre in ceea ce priveste alegerea mobilierului, insa contrastul dintre niste pereti albi si o nuanta mai intensa a canapelei, de exemplu, va crea un efect dinamic incaperii, exact ceea ce avem nevoie pentru camera de zi.

Astazi ne vom axa pe unul dintre piesele de mobilier principale intr-o camera de zi – canapeaua.

Canapeaua reprezinta centrul de interes pentru camera de zi, asa cum il reprezinta masa pentru bucatarie.

Culorile vii ne transmit energie si este de ajuns ca un singur obiect sa fie intr-o nunata deschisa incat intreaga camera sa prinda viata.

Ce culori alegem si de ce?

Violetul, rosul, coraiul, albastrul sau verdele sunt ideale pentru alegerea culorii canapelei. Ele ne dau vitalitate si pot crea un contrast superb cu nuantele neutre: albul, bejul, griul etc..

Prea multa culoare?

In primul rand ne alegem nuanta in care dorim sa ne vopsim peretii, iar in al doilea rand mobilierul.

Daca am ales o canapea colorata plus cateva alte elemente de decor, este de preferat sa nu incarcam incaperea cu prea multa culoare, lucru care ne poate dauna, putand crea astfel o stare de oboseala.

O incapere prea colorata sau chiar una decorata intr-o culoare prea aprinsa ne poate deranja privirea, iar intr-o camera de zi trebuie sa cream un ambient placut si relaxant.

Nu va fie teama sa apelati la culori intense pentru piesele de mobilier, nu aveti cum sa dati gres daca aveti grija ca si celelalte aspecte ale camerei sa fie in concordanta cu tema pe care doriti sa o abordati.