Pe masura ce bebelusul tau creste tot mai mare, probabil ati ajuns la concluzia ca e mai usir sa ii face baie intr-o cada normala, decat in cadita de copil, care devine tot mai neincapatoare pentru el.

Doar daca bebelusul tau este foarte murdar la sfarsitul fiecarei zile, ar trebui sa ii faceti baie. Altfel, probabil ca nu are nevoie de baie decat de cateva ori pe saptamana.

Totusi, sunt parinti pentru care baia de seara ajuta la semnalarea sfarsitului zilei si calmarea copiilor activi inainte de culcare. Daca este si cazul tau, poti continua linistita cu acest ritual.

Nu ar trebui sa ii mutati bebelusului baita din cada de copil in cea normala, pana cand acesta poate sta singur in fund, fara sprijin. Daca nu sunteti singura de acest lucru, puteti sa folositi un scaun de baie, care este perfect pentru siguranta bebelusului.

Faptul ca folositi un scaun de baie, nu inseamna ca puteti sa il lasati pe bebe nesupravegheat in cada. Nu vreti sa se intample accidente. Trebuie sa fiti langa bebelusul vostru pe toata durata scaldatului.

Iata cateva masuri de siguranta pe care ar trebui sa le urmati, cand ii faceti bebelusului baie intr-o cada normala:

  • folositi un covoras de cada antiderapant
  • nu ii permiti bebelusului sa se joace cu robinetul; nu vrei sa devina un obicei; in plus. Ar putea din greseala sa se arda
  • cumparati un capac pentru duza; bebelusul se poate rani in ea, daca are margini ascutite
  • nu il lasati pe bebelus sa intre singur in cada, sau sa stea in picioare in timpul baii; el poate aluneca si se poate lovi
  • folositi sapun lichid si sampon pentru bebelusi; nu ii va irita ochisorii, si nici nu exista riscul sa se inece cu o bucata de sapun
  • nu il lasati niciodata singur pe durata baii; bebelusii se pot ineca in mai putin de 1 minut; nimic nu merita sa riscati siguranta bebelusului dumneavoastra
  • goliti intotdeauna cada dupa ce bebe a terminat baita; o cada plina poate fi un pericol pentru un copil care poate merge

Spalati-i parul bebelusului doar inainte de a-l scoate din cada. Daca o faceti mai repede, e foarte posibil sa i se faca frig si sa vrea sa scurteze durata baitei.

Asigurati-va ca aveti un prosop la indemana, suficient de mare pentru bebe. Nu vreti sa ii fie frig dupa ce il scoateti din baita si pana ajunge in pijamale.

Pentru a face momentul baitei mai placut, sunt foarte multe jucarii din care puteti sa alegeti, pentru a-l amuza pe bebe pe durata scaldatului.