Semineul ofera o ambianta foarte placuta in orice incapere s-ar afla, insa, alegerea unui semineu clasic, care functioneaza pe lemne, prezinta o serie de dezavantaje, ca producerea de cenusa si funingine, pierderea caldurii prin cosul de fum etc. De aceea, daca iti doresti un astfel de produs, dar sa nu te confrunti cu aceste probleme, poti sa alegi un semineu electric. Un astfel de aparat se foloseste foarte usor, nu necesita intretinere, se poate muta oriunde iti doresti in locuinta si produce caldura foarte usor, deoarece nu trebuie decat sa fie apasat un singur buton.

Ce dezavantaje are un semineu pe lemne

semineu-pe-lemneDaca ai avut vreodata un semineu clasic acasa sau stii pe cineva care a avut un astfel de obiect, cu siguranta stii de problemele pe care acesta le poate furniza si cata treaba iti poate provoca un astfel de aparat. De exemplu, trebuie sa cureti si sa indepartezi cenusa, sa maturi in zona semineului constant, sa cureti semineul propriu – zis, precum si multe alte activitati similare, ca desfundarea sa, atunci cand acesta se infunda. Astfel, pentru multi oameni, utilizarea unui semineu traditional, devine o corvoada pe care nu si-o mai doresc.

Ce avantaje are un semineu electric

Semineul electric sau semineul decorativ iti ofera multe dintre avantajele pe care le are un semineu clasic, insa nu necesita o pregatire in avans ori sa-l intretii. In plus, un semineu electric se poate potrivi foarte usor in mai multe tipuri de decor, multumita gamei foarte diversificate regasite in magazine.

Poti sa alegi un model care sa aiba o mantala clasica din lemn, care sa aiba culori sau modele variate ori modele care sa aiba focare electrice ce se pot incorpora in perete pentru a oferi semineului un aspect mai aproape de cel clasic.

Te va surprinde cat de similar poate sa fie efectul de flacara pe care il produce, ducand usor la crearea unei ambiante romantice, fara toate problemele pe care le ofera un semineu clasic. Un astfel de semineu electric este, astfel, ideal pentru orice apartament sau casa. In orice parte a camerei s-ar afla, semineul devine in mod instant un punct important de atractie, cu atat mai mult cu cat in magazinele de specialitate poti sa gasesti mai multe tipuri de seminee electrice, care sa se potriveasca exact cu locuinta ta.

Desigur, un alt avantaj foarte important il reprezinta faptul ca un semineu clasic ori pe gaz necesita costuri ridicate pentru instalare, pe langa faptul ca necesita modificari ale casei pentru instalarea acestuia si a cosului de fum adiacent; de asemenea, un semineu clasic nu se poate monta intr-un apartament.

In schimb, costul pentru functionarea semineelor electrice este mai scazut, dar si achizitionarea sa. In plus, nu poate fi uitat nici faptul ca un semineu clasic nu este la fel de sigur ca un semineu electric, care nu arunca in jurul sau scantei. Un semineu electric nu cere decat o priza functionabila pentru a fi uitlizat.

Alege un semineu electric daca vrei sa-ti infrumusetezi locuinta cu bani putini.