Odata cu LG, lista granzilor industriei se incheie. Practic, firmele celelalte se afla la o oarecare distanta ca vanzari, dar nu inseamna ca scad prea mult in privinta calitatii. In plus, varietatea de modele si preturi poate sa fie mai mare si s-ar putea sa iti fie mai usor sa gasesti modele ieftine in oferta lor, comparativ cu a celor trei giganti.

Panasonic

televizoarePanasonic este in mod constant pe locul 4 la vanzari, ceea ce nu este deloc rau. Ba chiar, in 2017, acestia cotinua cu serie DX90, cea mai buna de anul trecut. Totusi, pentru a ramane in pas cu evolutia tehnologiei, Panasonic este a doua firma mare dispusa sa experimenteze cu tehnologia OLED. Panourile sunt construite de LG, insa tehnicienii japonezi se lauda ca ei folosesc un sistem pe plasma, care creaza o diferenta intre modelele lor si cele sud-coreene. EZ1002 si EZ952 sunt seriile care au implementat OLED si calitatea vizuala s-a imbunatatit. Odata cu ea insa, au crescut si preturile. Pe de alta parte, Panasonic ofera destule televizoare ieftine, asa ca ai de unde alege. Este interesant sa vedem unde vor ajunge cu OLED-urile lor (si daca vor incepe sa le construiasca singuri) si de aceea cred ca e foarte bine sa stam cu ochii pe Panasonic.

Sharp

Aceasta firma japoneza este mai putin celebra in comparatie cu celelalte, dar are destul de multe televizoare si la noi in tara. S-au impus pe piata datorita unei combinatii de calitate si preturi decente, dar in ultimii ani au inceput sa scoata modele din ce in ce mai performante si mai scumpe, puternic influentate de ceea ce au facut competitorii ei.

 

Acest demers si-a atins varful (de pana acum, cel putin) in 2017, cand Sharp au scos pe piata primul model intern care foloseste tehnologia Quantum Dot. Foarte asemanatoare cu ceea ce ofera Samsung, aceasta permite un nivel mai ridicat de “local dimming” (adica iluminarea diferita a unor parti mici de ecran) si suporta HDR 10 fara nicio problema. Daca nivelul de calitate vizuala este ridicat, problema lor pare sa fie cu sistem de operare Smart. In trecut, acestia foloseau Android, dar de cand au trecut la un sistem creat de ei, diferenta se cunoaste destul de tare. Daca insa esti dispus sa treci peste acest aspect, televizoarele Sharp ofera o exprienta foarte placuta la utilizare si preturi foarte bune (in special la nivelul mediu de calitate).